Jadłospis
Data |
Śniadanie |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Poniedziałek 06.05.2024r. |
Pieczywo z masłem,pasztet drobiowy,szczypiorek, herbata z owoców leśnych.
|
Biszkopty, herbatka malinowa.
|
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami. Racuchy z jabłkami. Herbata owocowa. |
Alergeny |
1,7 |
1,7 |
1,3,7,9 |
Wtorek 07.05.2024r. |
Pieczywo z masłem, pieczeń drobiowa, sałata, herbata z cytryną, kakao. |
Owoc, napój cytrynowy. |
Zupa krem z białych warzyw z ziemniakami. Klopsiki w sosie pomidorowym, ryż, surówka z jabłek i marchewki. Kompot. |
Alergeny |
1,7 |
|
1,3,7,9 |
Środa 08.05.2024r.
|
Pieczywo, masło, pasta rybna z makreli, rzodkiewki, herbata z cytryną.
|
Budyń czekoladowy. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami. Makaron z musem jabłkowym i cynamonem. Herbata miętowo-cytrynowa. |
Alergeny |
1,4,7 |
1 ,7 |
1,7,9 |
Czwartek 09.05.2024r. |
Manna na mleku, bułkaz masłem , marchewki do chrupania, herbata z cytryną. |
Owoc, herbata malinowa |
Rosół z makaronem. Kotlet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki, mizeria. Kompot. |
Alergeny |
1,7 |
1 |
1,7,9 |
Piątek 10.05.2024r. |
Pieczywo z masłem, serżółty, pomidor, herbata malinowa.
|
Owoc, napój wieloowocowy.
|
Zupa fasolowa z ziemniakami. Kolorowe kaszotto z warzywami i kukurydzą. Herbata miętowa. |
Alergeny |
1,7 |
|
1,7,9 |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI:
1 - ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ) ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
2 - SKORUPIAKI ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
3 - JAJA I PRODUKTY POCHODNE;
4 - RYBY PRODUKTY POCHODNE;
5 - ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY ARACHIDOWE ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
6 - SOJA ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
7- MLEKO I PRODUKTY POCHODNE;
8 - ORZECHY: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, BRAZYLIJSKIE, PISTACJOWE ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
9 - SELER I PRODUKTY POCHODNE;
10 - NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE;
11 - DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIACH POWYŻEJ 10 MG/KG LUB 10 MG/ W PRZELICZENIU NA SO2.